- Χρήστος Κων. Σταϊκούρας - https://cstaikouras.gr -

86η ΔΕΘ: Άρθρο του Υπουργού Οικονομικών στο libre.gr | 10.9.2022

Θετικές επιδόσεις και ευοίωνες προοπτικές για την ελληνική οικονομία, παρά τις διεθνείς κρίσεις

 

Χρήστος Σταϊκούρας

Υπουργός Οικονομικών

 

Η φετινή, 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και αυξημένων προκλήσεων – σε διεθνές επίπεδο –, που οφείλονται σε μια σειρά πρωτόγνωρων και πολυ-επίπεδων κρίσεων. Κρίσεις οι οποίες τείνουν να αποτελέσουν τη νέα κανονικότητα για την Ευρώπη και ολόκληρο τον πλανήτη.

Παρά το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον, η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει όχι μόνο αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα αλλά και ισχυρή δυναμική, καταγράφοντας σημαντική πρόοδο και διαμορφώνοντας ευοίωνες προοπτικές.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται:

Όλα τα παραπάνω αποτελούν καρπό και επιστέγασμα της σκληρής, συστηματικής δουλειάς όλων μας – πολιτών και πολιτείας – και μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο ώστε, συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, να καταστήσουμε την πατρίδα μας ακόμα δυναμικότερη, παραγωγικότερη και ολόπλευρα ισχυρότερη.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των νέων κινδύνων που έχουν ανακύψει, εξαιτίας της γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού στην Ευρώπη. Γι’ αυτό, βρισκόμαστε – και θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε – δίπλα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, παρέχοντας γενναία και πολύπλευρη στήριξη μέσω της αξιοποίησης του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου και χωρίς να υπονομεύουμε το μέλλον της χώρας. Έχουμε, άλλωστε, αποδείξει, έμπρακτα, την τελευταία τριετία ότι, παρόλο που χρειάστηκε επανειλημμένα να περάσουμε μέσα από Συμπληγάδες, κρατάμε με σταθερότητα το τιμόνι του εθνικού σκάφους και ξέρουμε πώς να το οδηγήσουμε σε ασφαλές λιμάνι.

 

libre.gr

Share