- Χρήστος Κων. Σταϊκούρας - https://cstaikouras.gr -

Αναφορά σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης τριών ΔΟΥ στο Ν. Μεσσηνίας

Με την παρούσα αναφορά, σας μεταφέρω αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας, αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης τριών Δ.Ο.Υ. του Δήμου, και συγκεκριμένα των Δ.Ο.Υ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.

Ο πληθυσμός που εξυπηρετούν οι τρείς Δ.Ο.Υ. ξεπερνάει τις 30.000 κατοίκους και η καθε μία απέχει από την γειτονική της τουλάχιστον 16 χιλιόμετρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών-φορολογούμενων. Επιπλέον, πέραν των πληθυσμιακών μεγεθών, εξυπηρετεί πολίτες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ειδικότερα, στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Γαργαλιάνων υπάγονται περιοχές με διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά και τυποποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων διαρκώς αναπτυσσόμενες. Στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας υπάγεται ο κύριος εμπορικός και διοικητικός ιστός του Δήμου, το αναβαθμιζόμενο λιμάνι της πόλης αλλά και ο διαρκώς αναπτυσσόμενος τουριστικός τομέας. Στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Φιλιατρών υπάγεται ο κύριος ιστός του πρωτογενούς – αγροτικού τομέα.

Είναι σαφές επομένως ότι η κατάργηση έστω και μιας εκ των τριών αυτών Δ.Ο.Υ. θα προκαλέσει τεράστιες δυσλειτουργίες στον οικονομικό ιστό του Δήμου και ταλαιπωρία στους φορολογούμενους.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για την εξέλιξη του ζητήματος.

Share