Χαιρετισμός Υπουργού Οικονομικών στο Επιστημονικό Συνέδριο της ΙΜ Φθιώτιδας | 14.5.2021

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

 

 

Δελτίο Τύπου

Χαιρετισμός στο Επιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας

 

 

 

Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχα κ.κ. Ιγνάτιε, Εκπρόσωπε του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου,

Εξοχότατε τέως Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλε,

Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχα κ.κ.Συμεών,

Σεβασμιώτατοικαι Θεοφιλέστατοι ιεράρχες.

Κυρίες και κύριοι Εκπρόσωποι της Ελληνικής πολιτείας,

Στρατηγοί,

Κύριοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας,

Κύριοι Συνάδελφοι,

 

 

 

 

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκφράζω την ιδιαίτερη τιμή, αλλά και τη χαρά, να απευθύνω χαιρετισμό στo Συνέδριο που είναι ενταγμένο στο πλαίσιο εορτασμού των 200 ετώναπό την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το Συνέδριο φέρει τη σφραγίδα του αεικίνητου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών, αλλά και την καθολική στήριξη της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει καταθέσει τη δική της μαρτυρία αίματος και τιμής υπέρ πίστεως, υπέρ πατρίδας, σε όλους τους αγώνες του Ελληνισμού.

 

Η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Φθιώτιδα, από άκρον εις άκρον, έχει ζυμωθεί με το αίμα ανθρώπων που θυσιάστηκαν, που δεν δίστασαν «ποτέ από το χρέος μην κινούντες».

 

Στην πρώτη γραμμή του μεγάλου αγώνα του έθνους, η ορθοδοξία.

Με ηρωϊκές μορφές, όπως ο Επίσκοπος Ταλαντίου Νεόφυτος,και άλλοι επώνυμοι ή και λιγότερο γνωστοί ιερείς, μοναχοί και μοναχές.

Με μοναστήρια που υπήρξαν οι αιμοδότες της επανάστασης στην περιοχή, αποτελώντας καταφύγιο των ψυχών, αλλά και του αγώνα.

 

Η προσφορά του Ιερού κλήρου της Φθιώτιδας μπορεί να αποτιμηθεί αν κανείς αναλογιστεί και μελετήσει την τοπική ιστορία, η οποία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.

 

Από τη βυζαντινή, σταυροπηγιακή, Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας, μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο, στο ιστορικό χωριό Παλαμάς του Δομοκού,

από τον Άη-Γιώργη του χωριού Μάνεσι (του Λευκοχωρίου) και την Ιερά Μονή του προφήτη Ηλία “Κάρκαρη” στο Ζέλι, μέχρι τα υπερήφανα βουνά του Τυμφρηστού και της Όρθρυος,

θα βρούμε ιερωμένους που τίμησαν τα ράσα τους, με αγάπη και πίστηγια την Ελευθερία της πατρίδας.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η μεγάλη παρακαταθήκη είναι το γόνιμο έδαφος πάνω στο οποίο ο  Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών συνεχίζει να σηκώνει ψηλά το λάβαρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ποιμένων με αγάπη, με στοργή, με αυθεντικό αποστολικό φρόνημα το ποίμνιο της μαρτυρικής γης της Φθιώτιδας.

 

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του εμβληματικού αυτού συνεδρίου, που πιστεύω ότι θα γράψει τη δική του ιστορία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube