- Χρήστος Κων. Σταϊκούρας - https://cstaikouras.gr -

Δελτίο Τύπου Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2012

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2012, ανακοινώνεται το εξής:
«Η Κυβέρνηση με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα φαίνεται να επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.
Οι τεράστιες θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο, χωρίς τη λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2012 και σε συνθήκες βαθύτερης από τις εκτιμήσεις ύφεσης.
Όμως, η ικανοποιητική επίδοση κατά την εκτέλεση του Προϋπολογισμού δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς.
Δεν επιτρέπει εφησυχασμό.
Είναι αρκετά αυτά που πρέπει ακόμη να γίνουν.
Αυτές οι θετικές ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας άρχισε και αποδίδει καρπούς.
Όμως, ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε είναι μακρύς και δύσκολος.
Απαιτείται συνέπεια στην εφαρμογή του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, σε συνδυασμό βεβαίως με πολιτικές που επισπεύδουν την ανάπτυξη.
Γιατί χωρίς επανεκκίνηση και ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, η περαιτέρω πορεία προσαρμογής και σταθεροποίησης θα είναι ευαίσθητη.
Το χρέος απέναντι στην Πατρίδα και ο σεβασμός στις θυσίες των πολιτών επιβάλλει να προχωρήσουμε με διορατικότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά, ώστε να οδηγηθούμε το ταχύτερο δυνατό στην έξοδο από το “τούνελ” στο οποίο βρέθηκε η χώρα.
Και να επιτύχουμε, εντός της Ευρωζώνης, τη σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπρέπειας, αλλά και της ευημερίας όλων των Ελλήνων πολιτών.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2012:

Share