Δήλωση μετά τη Συνάντηση με τη ΓΣΕΕ για το ενδεχόμενο Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε, σήμερα το πρωί, στα Γραφεία του κόμματος, σε συνάντηση εργασίας, το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην βουλευτής, κ. Λ. Ζαγορίτης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κ. Μαρκόπουλος, οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτές κύριοι Χρ. Σταϊκούρας και Θ. Καράογλου, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής κ. Γ. Βρούτσης, ο επικεφαλής της Γραμματείας Συνδικαλιστικών Φορέων, πρώην βουλευτής, κ. Γ. Μανώλης. Μετά τη συνάντηση, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΧΡ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ: Η ηγεσία της ΓΣΕΕ εξέφρασε τους προβληματισμούς της για τους κινδύνους, που υπάρχουν από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, κυρίως για τους χαμηλόμισθους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Εξέφρασε ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται ο κοινωνικός διάλογος και ειδικά στο ασφαλιστικό ζήτημα. Εξέφρασε προβληματισμούς για το μείγμα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή.

Σχετικούς, αντίστοιχους κινδύνους επισήμανε, χθες, και η Eurostat . Ιδίως σε ό,τι αφορά την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας, κάνοντας πιο ορατό το ενδεχόμενο να έχουμε νέα επώδυνα, σκληρά μέτρα.

Το άθροισμα όλων αυτών των κινδύνων κάνει επιτακτική την ανάγκη υιοθέτησης αντισταθμιστικών μέτρων, για την τόνωση της ζήτησης. Αυτό, που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει ως αναπτυξιακές ανάσες για την τόνωση της οικονομίας.

Το κόστος της λήψης αυτών των νέων επώδυνων μέτρων δεν επιμερίζεται, δεν συμψηφίζεται με Εξεταστικές Επιτροπές. Καλό θα ήταν η κυβέρνηση, αυτή την επιθετική επικοινωνιακή πολιτική να την εξαντλεί μόνο στην ενημέρωση και όχι στο κυνήγι ενόχων, εντός και εκτός χώρας, για να καλύψει τη δική της αβελτηρία, τη δική της κωλυσιεργία, τη δική της αδυναμία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κόσμος, όμως, τι φταίει, κ. Σταϊκούρα, που καλείται να πληρώσει από το υστέρημά του, τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι, κυρίως πολιτικοί, οι οποίοι μπήκανε φτωχοί και βγαίνουνε πλούσιοι;

ΧΡ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ: Νομίζω, ότι συμφωνήσαμε σε αυτό. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση σε Εξεταστική Επιτροπή από το 1980, έτσι ώστε να δούμε με ποιο τρόπο διαχειρίστηκαν τους προϋπολογισμούς όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, πως δημιουργήθηκαν τα ελλείμματα και τα χρέη τη δεκαετία του ’80, πως έγιναν οι λογιστικές τακτοποιήσεις τη δεκαετία του 2000, ιδίως το 2000-2001. Και, βεβαίως, όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube