- Χρήστος Κων. Σταϊκούρας - https://cstaikouras.gr -

Δήλωση σχετικά με την παραίτηση της Κυβέρνησης και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

«Ο κ. Αλέξης Τσίπρας και το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ που τον ακολουθεί και συμμετέχει στις συνεχείς οβιδιακές μεταμορφώσεις του, εγκατέλειψαν τον πυρήνα της ιδεολογικοπολιτικής τους υπόστασης και επιδίδονται σε τακτικισμούς προκειμένου να φέρουν την κυβερνητική εξουσία στα μέτρα τους.

Επί χρόνια, σκέπαζαν με ανευθυνότητα εσωτερικές αντιθέσεις για τη στρατηγική της χώρας, υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες, προκειμένου να φθάσουν στην κυβερνητική εξουσία.

Επί 7 μήνες, ως Κυβέρνηση, παλινδρομούσαν αμήχανα, σε θολά νερά, φέρνοντας τη χώρα στο τέλμα και επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με υψηλό κόστος.

Σήμερα, αντί να «σκίσουν» τα Μνημόνια, οδηγήθηκαν στην υπογραφή 3ου Μνημονίου, το οποίο δηλώνουν ότι θα εφαρμόσουν αλλά και για το οποίο, ταυτόχρονα, ζητούν την ψήφο των πολιτών προκειμένου να ακυρώσουν.

Με ροπή στα ευχάριστα λόγια και τις ανερμάτιστες υποσχέσεις, με αποφυγή των δύσκολων αποφάσεων που συνεπάγεται η διακυβέρνηση της χώρας και πριν την έναρξη εφαρμογής των δυσάρεστων μέτρων του Μνημονίου, δραπέτευσαν.

Η ΝΔ με σταθερό προσανατολισμό για τη χώρα, με αλήθεια, με σχέδιο και ιεραρχημένες προτεραιότητες είναι δημιουργικά και δυνατά παρούσα στις εξελίξεις».

Share