- Χρήστος Κων. Σταϊκούρας - https://cstaikouras.gr -

Δρομολογείται λύση στο ζήτημα αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στις Ράχες | 7.9.2022

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εκτός από την ανακοίνωση του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει από το 2011, με το θέμα της έκδοσης οικοδομικών αδειών, αφού μετά από δικαστική απόφαση κανείς δεν μπορεί να οικοδομήσει στον οικισμό της παραλίας.

Ακολουθεί απόσπασμα και video με τις Δηλώσεις του Υπουργού:

”Στις Ράχες είναι σε ισχύ το μέτρο της αναστολής έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, αλλά και συνολικά για την αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιοχής.

Ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος, καθώς και με την Περιφερειακή και τη Δημοτική αρχή, προκειμένου να ολοκληρωθούν, το συντομότερο δυνατό, όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες, ώστε να καταστεί εφικτή η έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος περί επανέγκρισης των ορίων οικισμού στην παραλία Ραχών.

Με συντονισμένες, πολύμηνες ενέργειες, ανοίγει ο δρόμος για να λυθεί ένα μείζον ζήτημα της περιοχής, που χρονολογείται από το 2011: αυτό της άρσης του μέτρου της αναστολής έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών.

Η Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να κινείται θεσμικά, αξιόπιστα και με συνέπεια, στην κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας”.

Share