Ερώτηση για την έλλειψη παιδοχειρουργού στο ΓΝΛ και την Παιδιατρική Κλινική | 31.1.2019

Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Θέμα: Έλλειψη παιδοχειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Με αφορμή πρόσφατο τραγικό γεγονός που συγκλόνισε όλη την κοινωνία, και σε συνέχεια δυστυχώς παλαιότερων δυσάρεστων περιστατικών, επανέρχομαι, για ακόμα μία φορά, στο ζήτημα της βελτίωσης της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Συγκεκριμένα, αν και ο Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας προβλέπει θέση παιδοχειρουργού, παιδοχειρουργός δεν υπάρχει.

Υπενθυμίζεται πως το Δεκέμβριο του 2014, θεσμοθετήθηκε ο νέος Οργανισμός, ο οποίος υφίσταται μέχρι και σήμερα, διατάξεις του οποίου έλαβαν τότε υπόψη τις τάσεις της σύγχρονης ιατρικής, τους δείκτες λειτουργίας του Νοσοκομείου, τις καταγεγραμμένες και τις προβλεπόμενες ανάγκες του πληθυσμού της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αντί αυτών, βιώσαμε, παράλληλα με την έλλειψη Διοίκησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, αδυναμία λειτουργίας, για μήνες, της Παιδιατρικής Κλινικής, καθώς το 2016, από τους 6 παιδιάτρους που προβλέπονται οργανικά, δεν υπήρχε ούτε ένας!

Το θέμα είχε αναδειχθεί πολλαπλώς από τον υπογράφοντα, με απανωτές Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις (411/21-10-2015, 1657/03-12-2015 και 2166/30-12-2015).

Με βάση τα ανωτέρω,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

 

1ον. Σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί η προβλεπόμενη από τον ισχύοντα Οργανισμό θέση παιδοχειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας;

2ον. Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε κάλυψη της εν λόγω κρίσιμης ιατρικής ειδικότητας;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube