- Χρήστος Κων. Σταϊκούρας - https://cstaikouras.gr -

Icap: Χαιρετισμός – Μήνυμα του Υπουργού Οικονομικών στο Βήμα της Κυριακής | 19.12.2021

Χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα

 

Για 14η συνεχή χρονιά, με την έκδοση “Business Leaders in Greece”, ο Όμιλος της ICAP προσφέρει έναν πολύτιμο οδηγό, ο οποίος αναδεικνύει τα σημαντικά επιτεύγματα, την πλούσια δυναμική και τις πολλά υποσχόμενες προοπτικές ομίλων και εταιριών που, σε σύγκριση δύο ετών, διακρίθηκαν για την κερδοφορία τους, συνεισέφεραν και συνεισφέρουν καθοριστικά στην εθνική οικονομία.

Η εμπεριστατωμένη αυτή έκδοση επιβεβαιώνει ότι, παρά την παρατεταμένη αβεβαιότητα που προκάλεσε η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, και παρά τις πρόσθετες μεγάλες εξωγενείς δοκιμασίες στο γεωπολιτικό, κλιματικό και, εσχάτως, ενεργειακό πεδίο, η υγιής επιχειρηματικότητα στη χώρα μας επιδεικνύει ανθεκτικότητα και, σε πολλές περιπτώσεις, αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Ανθεκτικότητα και επιδόσεις στις οποίες συνέβαλαν καθοριστικά την τελευταία διετία η χάραξη και εφαρμογή από την Κυβέρνηση μιας συνετής, υπεύθυνης και φιλοαναπτυξιακής δημοσιονομικής πολιτικής, που συνδυάστηκε με μια ευρεία δέσμη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, ένα αποτελεσματικό «δίχτυ ασφαλείας» – με μέτρα στήριξης άνω των 42,7 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις –, μια διορατική εκδοτική στρατηγική, την ενίσχυση της διεθνούς αξιοπιστίας και του κύρους της χώρας, και την ορθολογική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Από την αρχή της θητείας μας, η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η προσέλκυση επενδύσεων στην πατρίδα μας αποτέλεσαν βασικούς στόχους της πολιτικής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ακόμα και μέσα στη δίνη της πανδημίας του Covid-19 και των άλλων εξωγενών προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε:

Με όλα τα παραπάνω, και με τη σκληρή και συστηματική δουλειά όλων μας – Κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων –, καταφέραμε να επιτύχουμε ισχυρή ανάκαμψη, που ξεπερνά τις αρχικές προβλέψεις, και να θέσουμε στέρεες βάσεις για την επίτευξη υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, ενότητα και εργατικότητα, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα – ολόπλευρα – πιο δυνατή.

2021-12-19 ΜΗΝΥΜΑ_ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ_ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ _Σ10

Share