- Χρήστος Κων. Σταϊκούρας - https://cstaikouras.gr -

Προϋπολογισμός 2022: Οι Παρεμβάσεις του Υπουργού Οικονομικών (video) | 17.12.2021

Σε παρέμβασή του, μετά την ομιλία του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας είπε ότι οι πολίτες έχουν αξιολογήσει τη διαχρονική προσφορά της κάθε παράταξης.

 

 

Όσο για το “εάν έχουμε μια αλλεργία στην αλήθεια και ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουμε για το πού πήγαν τα λεφτά και ποιοι τα πήραν”, καθώς και για το λεγόμενο “πελατειακό κράτος” ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι, δεν αποτελούν πελατειακό κράτος τα 43 δισεκατομμύρια ευρώ για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, ούτε η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ της μεσαίας τάξης και των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, ούτε η αναστολή της καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα.

“Τα μέτρα ήταν κοινωνικά δίκαια, και οικονομικά αποτελεσματικά. [..] Απόδειξη αυτού είναι ότι έχουμε ταχύτατη ανάκαμψη. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να είμαστε κοντά στο απόλυτο V το 2021 ή στις αρχές του 2022”, με συρρίκνωση της ανεργίας, και βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών παρενέβη στη Συζήτηση και μετά τη γνωστοποίηση καταψήφισης από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, καθώς και για το ζήτημα των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος.

Δείτε το σχετικό video:

Share