- Χρήστος Κων. Σταϊκούρας - https://cstaikouras.gr -

Ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη διακοπή των μαθητικών δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδας

Σύμφωνα με την τοπική επικαιρότητα, στο Νομό Φθιώτιδας έχει προκύψει ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά στη μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών δεν έχουν εξοφλήσει δεδουλευμένα για δρομολόγια του έτους 2010. Για το 2011, το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας είχε παρατείνει το διάστημα μεταφοράς των μαθητών μέχρι και τέλους Μαρτίου, αναμένοντας την απάντηση των Υπουργείων. Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, εάν δεν υπάρξει απάντηση από τα αρμόδια Υπουργεία έως την Παρασκευή 01/04/2011, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθητικά δρομολόγια από τη Δευτέρα 04/03/2011. Οι λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας τονίζουν πως η οικονομική κατάσταση του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας είναι πλέον ασφυκτική, καθώς δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Επιπρόσθετα, η απόφαση τουΥπουργείου Οικονομικών για περικοπή της τάξεως του 35% στις συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί, προκάλεσε τις αντίδραση της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ, η οποία συνεδρίασε στις 29/3/2011 και ομόφωνα απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεδομένου ότι η μεταφορά των μαθητών μέσω των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, αποτελεί σπουδαία διευκόλυνση και εξυπηρέτηση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, η ενδεχόμενη διακοπή των μαθητικών δρομολογίων θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα και δη οικονομικό, σε εκατοντάδες οικογένειες μαθητών στο Νομό Φθιώτιδας.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να εξοφληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά στο ΚΤΕΛ Νομού Φθιώτιδας και να μη διακοπούν τα μαθητικά δρομολόγια;

Υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα;

Share