Η επαρχία Λοκρίδας στο Νομό Φθιώτιδας τα τελευταία δύο χρόνια έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης σπείρας αδίστακτων κακοποιών, πιθανότατα αλλοδαπών, οι οποίοι εισβάλλουν στις κατοικίες πολιτών και κλέβουν αγροτικά, οικογενειακά οχήματα καθώς και σκαπτικά και καλλιεργητικά μηχανήματα. Η μέθοδος κλοπής σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε πανομοιότυπη. Διάρρηξη των οικιών τις μεταμεσονύκτιες ώρες, με στόχο την απόσπαση των διακοπτών λειτουργίας των οχημάτων και εν συνεχεία κλοπή αυτών και διαφυγή. Ωστόσο δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός, ότι ένα εκ των κλεμμένων από την περιοχή αυτοκινήτων, εντοπίστηκε και καταδιώχθηκε από τμήμα της συνοριακής γραμμής της Καστοριάς. Οι άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτό, το εγκατέλειψαν και διέφυγαν τη σύλληψη περνώντας τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το όχημα τελικά παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, κάτοικο Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδας.
Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος, που μαστίζει και άλλες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας, αποτελεί το άρθρο της Αλβανικής εφημερίδας Gazeta Standard της 03.08.2010, όπου δημοσιεύεται πολυάριθμος κατάλογος κατασχεμένων οχημάτων, που εντοπίστηκαν στη γείτονα χώρα ως προϊόντα κλοπής προερχόμενα από την Ελλάδα.
Τα θύματα των κακοποιών αυτών είναι Έλληνες, φορολογούμενοι πολίτες, άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν καθημερινά, πολλοί εκ των οποίων ακόμη χρωστούν σε τράπεζες και σε δάνεια την αγορά αυτών των οχημάτων. Οι άνθρωποι αυτοί υπέστησαν παραβίαση του οικογενειακού τους ασύλου, ζημιώθηκαν οικονομικά, αλλά κυρίως, αυτοί και οι οικογένειές τους, ζουν καθημερινά σε ένα καθεστώς φόβου και συνεχούς ανασφάλειας.
Οι κάτοικοι είναι αγανακτησμένοι δεδομένου ότι μέχρι σήμερα οι ενέργειες της Ελληνικής αστυνομίας έχουν αποβεί αναποτελεσματικές, τόσο για την σύλληψη των δραστών, όσο και για την επαρκή αστυνόμευση της περιοχής.
Κατόπιν τούτων,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. Υπουργός:
1) Σε ποιές ενέργειες προτείθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να ενισχύσει την αστυνόμευση της περιοχής και να περιορίσει την έξαρση της εγκληματικότητας;