- Χρήστος Κων. Σταϊκούρας - https://cstaikouras.gr -

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM” και στο δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ.

«Ηδη τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και έχει αποτύχει γιατί η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, η πρώτη αξιολόγηση να έχει κλείσει τον Νοέμβριο του 2015», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας στον Real FM 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου απαντώντας στο ερώτημα αν εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πετύχει εγκαίρως τον στόχο της πρώτης αξιολόγησης.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται μία διαπραγμάτευση, όπως επικαλείται η κυβέρνηση και ισχυρίζεται, δυστυχώς οι δείκτες της οικονομίας τους οποίους επικαλείται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενδεικτικά την προηγούμενη εβδομάδα η ύφεση του 2015, δεν ενισχύουν τη διαπραγματευτική ισχύ της ελληνικής πλευράς γιατί είναι προς το δυσμενέστερο η μεταβολή των δεικτών και έχει και πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα. Εχει ανοιχτό μέτωπο το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια, την εργαλειομηχανή του ΟΟΣΑ. Είναι όλα ανοιχτά, αλλά σε μία διαπραγμάτευση εξαρτάται και από τις προτεραιότητες που θέτει και η άλλη πλευρά. Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ.

Και πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας: «Αυτή τη στιγμή πράγματι για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η διαφορά που έχει το ΔΝΤ με την Ευρώπη στην προσέγγιση και στις προτεραιότητες για το ελληνικό πρόγραμμα. Κάτι που αντιμετώπιζε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Θεωρώ λοιπόν ότι ήδη έχουμε αργήσει και εκτιμώ ότι με τους ρυθμούς που κινείται η κυβέρνηση και με τη βούληση την οποία επιδεικνύει, καθημερινά βλέπουμε τα φαινόμενα για την απέχθεια που έχουν υπουργοί της κυβέρνησης να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, ενδεικτικά στις αποκρατικοποιήσεις όπου με πόνο ψυχή τις προχωράνε και σε σύγκρουση με το ΤΑΙΠΕΔ, δεν με καθιστούν αισιόδοξο για τη γρήγορη υλοποίηση αυτής της αξιολόγησης. Εκτός αν υπάρχουν και άλλα θέματα εκτός της οικονομίας που συνυπολογιστούν, όπως είναι το προσφυγικό και η κρίση στην Ευρώπη».

Πηγή: Real.gr

Share