- Χρήστος Κων. Σταϊκούρας - https://cstaikouras.gr -

Τηλεδιάσκεψη του ΥπΟικ με εκπροσώπους Παραγωγικών Φορέων της ΠΕ Φθιώτιδας | 2.4.2021

Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021

 

Δελτίο Τύπου

Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με εκπροσώπους Παραγωγικών Φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας

 

 

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους Παραγωγικών Φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με θέμα: «Τα μέτρα στήριξης επαγγελματιών στο πλαίσιο της πανδημικής κρίσης και η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στην αγορά».

 

Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τοπικές κοινωνίες στην κοινωνική συνοχή και την οικονομική σταθερότητα της χώρας. Αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και προσπαθεί, με άμεσα, στοχευμένα, αποτελεσματικά και κοινωνικά δίκαια μέτρα, να τις στηρίξει, στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Προς αυτή την κατεύθυνση, σταθερή επιδίωξη αποτελεί ο εποικοδομητικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες.

 

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκε εκτενώς η στήριξη των επαγγελματιών του νομού Φθιώτιδας κατά την πολύμηνη δοκιμασία της πανδημικής κρίσης μέσω των μέτρων που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της. Αναλύθηκε επίσης η κατάσταση στην αγορά και την οικονομία, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Οι εκπρόσωποι των Παραγωγικών Φορέων ανέπτυξαν στον κ. Σταϊκούρα τις θέσεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους γύρω από κρίσιμα ζητήματα της αγοράς.

 

Ακολουθεί απόσπασμα από την τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην τηλεδιάσκεψη:

«Η Κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της, αλλά ειδικότερα κατά τον τελευταίο ταραχώδη χρόνο της υγειονομική κρίσης, βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και τις στηρίζει, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, μέσα από ένα πλέγμα έγκαιρων, συνεκτικών και αποτελεσματικών μέτρων και παρεμβάσεων.

 

Μέτρα και παρεμβάσεις που εκτείνονται σε πολλά, διαφορετικά πεδία και τομείς, υπερβαίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για όλη την οικονομία της χώρας και προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε περιοχής.

Ειδικότερα όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, μέχρι σήμερα:

Συμπερασματικά, μέχρι σήμερα, για τη στήριξη επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας έχει χορηγηθεί συνολικά το ποσό των 112 εκατ. ευρώ.

 

Επιπλέον των προαναφερθέντων μέτρων στήριξης, εφαρμόζονται:

Συγκεκριμένα, θεσπίζεται ένα καθεστώς ενίσχυσης σε επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά από την εμφάνιση και διασπορά του κορονοϊού, μέσω στήριξης του Κράτους στις μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες τους.

Το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους.

 

Τα προαναφερθέντα αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση έχει στηρίξει ουσιαστικά τις τοπικές κοινωνίες, ώστε οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες και αναστρέψιμες».

 

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Φθιώτιδας κ. Ελευθέριος Μπράζας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Ιωάννης Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Φορτηγών Αυτοκινήτων Λαμίας κ. Απόστολος Αγγελακόπουλος, ο Πρόεδρος του Επισιτιστικού Συλλόγου Λαμίας κ. Κωνσταντίνος Καραγεώργος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κ. Λεωνίδας Κωστόπουλος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών, Βιοτεχνιών ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας κ. Γεώργιος Γιαννίτσης.

Share