Δήλωση Χρήστου Σταϊκούρα για τον εορτασμό του Αγίου Λουκά στη Λαμία | 18.10.2025

Η 81η επέτειος και η διπλή γιορτή εορτάστηκε λαμπρά στη Φθιωτική πρωτεύουσα και έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Ακολουθεί η Δήλωση του Χρ. Σταϊκούρα:

 

Λαμία, 18 Οκτωβρίου 2025

Δήλωση για την εορτή του Πολιούχου της Λαμίας, Ευαγγελιστή Λουκά και για την απελευθέρωση της πόλης από τις κατοχικές δυνάμεις.

 

Η 18η Οκτωβρίου είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για τη Λαμία.

Γιορτάζουμε τον Πολιούχο μας, Άγιο Λουκά τον Ευαγγελιστή, και παράλληλα τιμούμε την απελευθέρωση της πόλης μας από τις δυνάμεις της κατοχής.

Ιστορικό γεγονός που σηματοδότησε τη μεταπολεμική εποχή της Λαμίας.

Οι ήρωες εκείνης της εποχής μάς θυμίζουν διαρκώς ότι η ελευθερία, η δημοκρατία και η ενότητα δεν είναι αυτονόητες, αλλά κατακτώνται και διαφυλάσσονται με πίστη, θάρρος, συλλογική και ατομική προσπάθεια.

Στη σημερινή εποχή των γρήγορων μεταβολών και των μεγάλων προκλήσεων, είναι καθήκον όλων μας να πορευτούμε με όραμα, ευθύνη, σύνεση και συνεργασία, για μια κοινωνία πιο ευημερούσα, πιο δίκαιη και πιο ανθεκτική.

Χρόνια πολλά!

 

Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό:

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube