Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για την Ημέρα της Ευρώπης | 9.5.2023

Ο εφετινός εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης βρίσκει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της πιο ισχυρά, πιο αλληλέγγυα, πιο πλούσια σε εμπειρίες από την κοινή πορεία, τις επιτυχίες, τις δοκιμασίες και τα λάθη που έγιναν στην πολυκύμαντη διαδρομή των τελευταίων επτά δεκαετιών.

Αναδεικνύει, επίσης, εμφατικά τη σημασία της αλληλεγγύης, που αποτελεί την απαρχή της ευρωπαϊκής ιδέας, τη βάση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και το “κλειδί” για την αντιμετώπιση μεγάλων, εξωγενών προκλήσεων, όπως επιβεβαιώθηκε έμπρακτα τα τελευταία τρία χρόνια.

Στην Ελλάδα, η εφετινή Ημέρα της Ευρώπης τιμάται στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, δίνοντας την αφορμή να θυμηθούμε ότι η χώρα μας εντάχθηκε στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια χάρη στην οραματική, στρατηγική επιλογή του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή και την πεποίθησή του ότι “το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στην ενοποίησή της, και το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη”.

Η πορεία της πατρίδας μας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας αποδεικνύει έμπρακτα ότι τα οφέλη από τα 42 χρόνια βηματισμού εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου είναι πολύ μεγαλύτερα από τα κόστη, δικαιώνοντας την παράταξη που ενέταξε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και εδραίωσε την ευρωπαϊκή θέση της χώρας.

Η ορθότητα της στρατηγικής επιλογής ένταξης της χώρας στη διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης επιβεβαιώθηκε και από τη συνεχή στήριξη σχεδόν όλων των πολιτικών δυνάμεων μέχρι σήμερα.

Αυτή η στρατηγική επιλογή ενισχύθηκε περαιτέρω την τελευταία τετραετία, καθώς η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενδυνάμωσε το κύρος και την αξιοπιστία της Ελλάδας και, με την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας τον περασμένο Αύγουστο, πέτυχε την επιστροφή της χώρας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Είμαι βέβαιος ότι, στις επικείμενες εθνικές εκλογές, οι πολίτες θα επικροτήσουν, με την ψήφο τους, τα επιτεύγματα αυτά και θα εμπιστευθούν, και πάλι, τη Νέα Δημοκρατία, για να προχωρήσουμε μαζί στον δρόμο της συνέπειας και της αξιοπιστίας, για μια οικονομία που θα λειτουργεί εταιρικά και συναγωνιστικά δίπλα στις δυναμικές οικονομίες της Ευρώπης, προσφέροντας καλύτερες δουλειές, υψηλότερες αμοιβές και περισσότερες ευκαιρίες, για όλους, πρωτίστως για τη νέα γενιά!

Share

/ In Μηνύματα / By author / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για την Ημέρα της Ευρώπης | 9.5.2023
Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube