Ερώτηση για την Ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην πόλη της Λαμίας

Η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας αποτελεί ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που απασχολεί τόσο τους αστυνομικούς υπαλλήλους της περιοχής, όσο και τους πολίτες του νομού.

 

Η πόλη της Λαμίας αποτελεί έδρα Εφετείου, ενώ είναι γνωστό πως στο Δομοκό Φθιώτιδας από το Μάρτιο του 2007 λειτουργεί Κατάστημα Κράτησης (φυλακές) με περίπου 550–600 κρατούμενους.

 

Η μεταγωγή των κρατουμένων, από τις ως άνω φυλακές προς το Εφετείο Λαμίας και αντίστροφα γίνεται με τη βοήθεια αστυνομικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών.

 

Το πρόβλημα επιτείνεται περισσότερο όταν τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας επιβαρύνονται από μεταγόμενους, από φυλακές όμορων Νομών, κρατουμένους.

 

Ως εκ τούτου, επιτακτική κρίνεται η άμεση ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στη Λαμία καθώς και η επάνδρωσή του με προσωπικό εκτός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, προκειμένου το ήδη ελλιπές προσωπικό να μπορεί αναπόσπαστα να ασχοληθεί με την αστυνόμευση της περιοχής.

 

Μάλιστα, ο μέχρι πρότινος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Λαμίας στις 11 Δεκεμβρίου 2009, ως επίσημος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας, έδωσε την υπόσχεση στους αστυνομικούς υπαλλήλους του νομού και δη στον πρόεδρο αστυνομικών υπαλλήλων Φθιώτιδας, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ότι σύντομα θα ιδρυθεί Τμήμα Μεταγωγών στη Λαμία.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

 

Θα ιδρυθεί Τμήμα Μεταγωγών στην πόλη της Λαμίας;

Σε θετική περίπτωση παρακαλούμε να μας γνωρίσετε το χρονοδιάγραμμα ίδρυσής του.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube