Ερώτηση για την πρόσληψη ιατρών στο ΠΕΚΑ Λαμίας

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς το

Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

 

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2010

 

Θέμα: Επαναφορά στο θέμα της πρόσληψης ιατρών στο ΠΕΚΑ Λαμίας, Ν. Φθιώτιδας.

 

Σε συνέχεια της υπ’αριθμ. πρωτ. 10696/27.05.2010  αναφοράς  μου προς τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών, καθώς και κατόπιν της υπ’ αριθ. πρωτ. Φ.90023/15179/2252 απάντησης του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης¸ επανέρχομαι στο ως ανωτέρω θέμα, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια από έκτοτε.

 

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και μήνες το ΠΕΚΑ Λαμίας λειτουργεί με έναν μόνο ιατρό (Οδοντίατρο) και χωρίς ελεγκτή Παθολόγο, με αποτέλεσμα την πλημμελή και μη ομαλή λειτουργία του. Στην απάντησή του το Υπουργείο διαβεβαιώνει πως: «Ειδικά για το ΠΕΚΑ Λαμίας έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη τεσσάρων ιατρών, ήτοι ενός Παθολόγου, ενός Ορθοπεδικού και δύο Οδοντιάτρων».

 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΔΕΗ Φθιώτιδας «Η Αλληλεγγύη», δεν έχει γίνει, μέχρι σήμερα, καμία πρόσληψη ιατρού για τη στελέχωση του ΠΕΚΑ Λαμίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πολύμηνη ταλαιπωρία των εν ενεργεία υπαλλήλων της ΔΕΗ καθώς και των Συνταξιούχων ασφαλισμένων (συνολικά περίπου επτακόσιες οικογένειες στο Νομό) οι οποίοι υφίστανται τρομερή δυσκολία ως προς την όλη παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Να επισημανθεί ότι, στο ΠΕΚΑ Λαμίας εξυπηρετούνται ασφαλισμένοι από τα Πρακτορεία Δομοκού, Μακρακώμης, Αταλάντης, και Καμένων Βούρλων και υπάγονται σε αυτό και τα ασφαλιστικά γραφεία των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας.

 

Κατόπιν τούτου,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

η κ. Υπουργός:

 

Τί μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την άμεση πρόσληψη ιατρών στο ΠΕΚΑ Λαμίας; Υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube