Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Οικονομικών με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (video) | 19.4.2021

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών:

 

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, απευθυνόμενος στα μέλη του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει να είναι δίπλα στους μικρομεσαίους και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που δέχθηκε κατά τη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Ε.Ε.Α. τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, μίλησε για την ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και κυρίως των κλάδων του λιανεμπορίου και του τουρισμού, καθώς έχουν πληγεί βαρύτατα από τις συνέπειες της πανδημίας. Επίσης εστίασε στην πρόταση που έχει καταθέσει το Ε.Ε.Α. για διαγραφή οφειλών και αποπληρωμή των υπόλοιπων υποχρεώσεων σε δόσεις. «Η ύφεση που έφερε η πανδημία έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το επιχειρείν και σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, προμηθευτές, είναι αδύνατο να αποπληρωθούν από ανθρώπους που για πολύ μεγάλο διάστημα δεν είχαν έσοδα από την εργασία τους. Ήδη το ιδιωτικό χρέος ξεπέρασε τα 242 δις. ευρώ και συνεχώς αυξάνεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έκανε λόγο για επέκταση του προγράμματος εστίασης και σε άλλους κλάδους, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυξηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων εστίασης που θα στηριχθεί από το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, άφησε «παράθυρο» βελτίωσης των μέτρων για ένδυση και υπόδηση, δεσμεύθηκε για περαιτέρω στήριξη των επαγγελματιών των Σχολών Οδηγών μέσω της Επιστρεπτέας 7, ξεκαθάρισε ότι δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές και για το θέμα της μείωσης ενοικίων υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα δει για πόσο μπορεί να το αντέξει.

Ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η κρίση λόγω του πανδημίας είναι βαθιά και το έλλειμα θα είναι μεγαλύτερο, όπως και το χρέος. Παράλληλα όμως, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και συνολικά για την πορεία της οικονομίας. Οι λόγοι είναι ότι δεν πλήττεται όλο το κομμάτι της κοινωνίας, αυξήθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις κατά 21 δισ. ευρώ -κάτι που όπως εκτίμησε θα βοηθήσει στο άμεσο μέλλον για την τόνωση της κατανάλωσης, προέβλεψε ότι ο τουρισμός θα έχει και καλύτερη πορεία από πέρσι και αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Πάντα είναι χρήσιμο να συζητάω μαζί σας. Μου είναι χρήσιμη αυτή η επικοινωνία για να παίρνω τα μηνύματα της αγοράς», είπε ο κ. Σταϊκούρας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. και διευκρίνισε ότι ανά ένα μήνα ή 45 ημέρες θα ήθελε να υπάρχει ανάλογη ανταλλαγή απόψεων.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τοποθετήθηκαν επίσης καταθέτοντας τα δικά τους αιτήματα και τις προτάσεις τους, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς, οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α. κκ Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής, το μέλος της ΔΕ κ. Γιώργος Ζηκόπουλος και τα μέλη του ΔΣ του Ε.Ε.Α. κκ Γιώργος Κουράσης, Γιάννης Λώλος, Δημήτρης Ραμαντζάς, Σπύρος Σταυρούλιας, Χρήστος Κοντούρης, Θεόδωρος Μάλλιος, Δημήτρης Βαρδακώστας και Βασίλης Καρναχωρίτης.

 

 

eaa.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube