Αναφορά για την επικείμενη κατάργηση των υπηρεσιών της ΔΟΥ Στυλίδας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στυλίδας

Με την παρούσα αναφορά σας μεταφέρω αίτημα των κατοίκων της Ανατολικής Φθιώτιδας, αναφορικά με τη διαμαρτυρία τους για την επικείμενη κατάργηση των υπηρεσιών της ΔΟΥ Στυλίδας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στυλίδας, την οποία πληροφορήθηκαν από τον ημερήσιο τύπο.

 

Ειδικότερα, η λειτουργία της ΔΟΥ Στυλίδας εξυπηρετεί τους 15.000 κατοίκους της περιοχής της Ανατολικής Φθιώτιδας, οι οποίοι σε περίπτωση επικείμενης κατάργησή της, θα υποχρεούνται να μεταβαίνουν στη Λαμία με πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, λόγω των μεγάλων αποστάσεων και των δαπανών στάθμευσης και να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία. Πέραν τούτου, η ΔΟΥ Στυλίδας,  ευρισκόμενη στο κέντρο της περιοχής, αποτελεί «ένεση» στη θνήσκουσα αγορά της Στυλίδας.

 

Η δε ίδρυση και λειτουργία του σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το έτος 1999  στη Στυλίδα έγινε από το αρμόδιο Υπουργείο, σε ικανοποίηση πολυετούς αιτήματος και προσπαθειών των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της ευρύτερης περιοχής. Η ίδρυσή του κατέστη απαραίτητη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής της Ανατολικής Φθιώτιδας, την άμεση επέμβαση στα αυτοκινητιστικά ατυχήματα στο «αιματοβαμμένο» τμήμα του πετάλου του Μαλιακού (από το χωριό Αυλάκι μέχρι τα ανατολικά όρια του Νομού) και για την προστασία 1.000.000 και πλέον ελαιοδέντρων στην περιοχή, καθώς επίσης και για την προστασία του δασικού πλούτου του ορεινού όγκου της Όθρυος. Να σημειωθεί, ότι η βασική πηγή διαβίωσης του 70% των κατοίκων της περιοχής είναι η καλλιέργεια (μονοκαλλιέργεια) της βρώσιμης ελιάς.

 

Σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της περιοχής της Ανατολικής Φθιώτιδας, οι οποίοι «διατρανώνουν» την απόφασή τους να εξαντλήσουν κάθε νόμιμη δυναμική ενέργεια για να αποτρέψουν την κατάργηση των εν λόγω υπηρεσιών, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη διατήρησης και λειτουργίας των «υπό κατάργηση» υπηρεσιών στη Στυλίδα.

 

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για την εξέλιξη του ζητήματος.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube