Δελτίο Τύπου σχετικά με τη λειτουργία των Διοδίων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Μώλου

«Με αφορμή σχόλια και δημόσιες τοποθετήσεις, επώνυμες αλλά τις περισσότερες φορές ανώνυμες, φορέων, δημοσιογράφων και πολιτών, για τη στάση των Βουλευτών του Νομού σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των διοδίων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Μώλου, θα ήθελα να κάνω τις ακόλουθες επισημάνσεις:

 

1η. Η Κύρωση της «Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότησης, Λειτουργίας, Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)» (Αρ. Φύλλου 168, Νόμος 3597/2007) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 25 Ιουλίου 2007. Ημερομηνία κατά την οποία δεν είχα εκλεγεί ακόμη Βουλευτής.

 

2η. Παρά ταύτα, επειδή τα 2 μεγάλα πολιτικά κόμματα ψήφισαν τη σχετική Σύμβαση, σεβόμενος και τους Νόμους του Κράτους, επιδιώκω την εφαρμογή τους ή, όπου είναι εφικτό, τη διόρθωσή τους μέσω της σχετικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Σύμβαση «οι σταθμοί διοδίων (μετωπικοί ή πλευρικοί) θα τίθενται σε λειτουργία και εκμετάλλευση μόνο εφ’ όσον ολόκληρο το αντίστοιχο υποτμήμα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση

Και συνεχίζει: «Στο συγκεκριμένα Τμήμα ΠΑΘΕ / Σκάρφεια – Λαμία: Υποτμήμα χ.θ. 0+000 (Σκάρφεια) έως χ.θ. 27+500 (Α.Κ.Ροδίτσας): θέση σταθμού διοδίων μεταξύ Α/Κ Μώλου – Α/Κ Θερμοπυλών. Η είσπραξη διοδίων στο εν λόγω μετωπικό σταθμό καλύπτει και τη διαδρομή εντός του τμήματος του Ε65 χ.θ. 0+000 έως χ.θ. 6+000 (Α/Κ Λαμίας)

 

Αυτά όμως τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποκλειστική ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά σταματήσει κάθε δημόσια επένδυση στο Νομό Φθιώτιδας, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη τη χώρα.

 

3η. Η Κυβέρνηση όμως δεν έχει προχωρήσει και στην ολοκλήρωση του αντίστοιχου παράδρομου, η κατασκευή του οποίου είναι ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αυτό επιβεβαιώνεται και σε Απάντηση σε σχετική Ερώτηση που είχα καταθέσει προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (4 Οκτωβρίου) σχετικά με την πορεία υλοποίησης των δημοσίων έργων στο Νομό Φθιώτιδας.

Στην απάντησή του (18 Νοεμβρίου) το Υπουργείο αναφέρει ότι «απομένει η ολοκλήρωση κατασκευής παράπλευρης οδού, μήκους 2,00 χλμ., στο τμήμα Σκάρφεια-Θερμοπύλες. Στο εν λόγω τμήμα ενώ ο αυτοκινητόδρομος έχει δοθεί στην κυκλοφορία από το 2008, η διαπλάτυνση και η ολοκλήρωση της παράπλευρης οδού έχει καθυστερήσει

 

4η. Για το συγκεκριμένο θέμα των διοδίων έχω τοποθετηθεί δημόσια και ξεκάθαρα με σχετικό Δελτίο Τύπου (22 Νοεμβρίου). Δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφερα:

«Ο πολλαπλασιασμός των διοδίων και μάλιστα εκεί που δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις (ολοκλήρωση κύριου αυτοκινητόδρομου και συνοδών έργων), δεδομένης και της δυσμενούς τρέχουσας οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, αποτελεί ένα ακόμη φορτίο για τον Έλληνα πολίτη.

Φορτίο που γίνεται επαχθέστερο με την προσθήκη νέων διοδίων στο Νομό Φθιώτιδας, χωρίς να έχουν προηγουμένως ολοκληρωθεί τα προβλεπόμενα εκ των συμβάσεων έργα.»

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube