Δελτίο Τύπου σχετικά με το Debate της ΟΝΝΕΔ “Δημόσιο χρέος: Διαγραφή ή διαχείριση;” (24.11.2011)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο από τη σειρά θεματικών debates της ΟΝΝΕΔ, που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15) στις 24.11.2011.

Το θέμα του debate ήταν «Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;» και ο στόχος ήταν να συζητηθεί το κρίσιμο αυτό θέμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας και να παρουσιαστούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το πρόβλημα. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, και ο κ. Λεωνίδας Βατικιώτης, επιστημονικός υπεύθυνος του ντοκιμαντέρ Debtocracy (debtocracy.gr).

Ο κ. Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, υποστήριξε:

Η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου κατέστη αναπόφευκτη αφού η Έκθεση των εταίρων καταδεικνύει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι πλέον βιώσιμο.

Για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία τόσο η αναδιάρθρωση όσο και η διαχείριση του χρέους. Αναδιάρθρωση μέσα από την υλοποίηση των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Και διαχείριση με την επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων και ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης“.

Οι  παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με ερωτήσεις στο διάλογο που ακολούθησε τις τοποθετήσεις των δύο ομιλητών και να εκφράσουν την άποψη τους σχετικά με το βασικό ερώτημα της εκδήλωσης, με την ανάταση σχετικών καρτών (υπέρ ή κατά).

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube