Δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάθεση Ερώτησης για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε, σήμερα, ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη σύγχυση που επικρατεί για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και τις αποκλίσεις που παρατηρούνται από τους στόχους.

 Για το θέμα αυτό, ο κ. Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και να εγείρει ερωτήματα από τις συνεχείς, δημόσιες αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις Υπουργών της με το ΤΑΙΠΕΔ, από εμπόδια που θέτουν και αντιφατικές δηλώσεις που κάνουν Υπουργοί της αλλά και από δημόσιες, διαφοροποιούμενες τοποθετήσεις διοικήσεων εταιρειών οι οποίες είναι προς ιδιωτικοποίηση.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν, σύμφωνα με το 3ο Μνημόνιο, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

            Δεσμεύσεις για τα προς αποκρατικοποίηση 23 περιουσιακά στοιχεία, για το χρονοδιάγραμμα, για τα εκτιμώμενα έσοδα από την αξιοποίησή τους.

            Δεσμεύσεις που επισυνάφθηκαν ως παράρτημα στο Μνημόνιο και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας.

            Εν τούτοις, Υπουργοί της Κυβέρνησης συχνά αμφισβητούν αυτές τις δεσμεύσεις.

     Το αποτέλεσμα είναι η κυβερνητική αμφισημία, αβελτηρία και πολυγλωσσία να έχουν επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη του προγράμματος και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, καθώς τα πεπραγμένα στο πεδίο αυτό, παρά τις όποιες προσπάθειες του ΤΑΙΠΕΔ, είναι πενιχρά.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε από την ελληνική Κυβέρνηση να μας απαντήσει ποια περιουσιακά υπό δημόσιο έλεγχο στοιχεία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και ποιος είναι ο ταμειακός προγραμματισμός από την αξιοποίησή τους μέχρι το 2018, ώστε οι όποιες αποκλίσεις να μην επιβαρύνουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube