Δελτίο Τύπου Βουλευτή Φθιώτιδας Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Φθιώτιδα

Site_unnamed2Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών προκάλεσαν καταστροφές σε περιοχές της Φθιώτιδας.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συνεργάστηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, το Δήμαρχο Λαμιέων, κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη και το Δήμαρχο Μακρακώμης, κ. Ευθύμιο Παπαευθυμίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Σταϊκούρας:

1ον. Υποστηρίζει τα αιτήματα του Δήμου Λαμιέων, σε ότι αφορά την περιοχή της κοιλάδας του Σπερχειού, και του Δήμου Μακρακώμης, προκειμένου να κηρυχθούν οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.

2ον. Πρότεινε την υποβολή αιτημάτων από το Δήμο Λαμιέων και το Δήμο Μακρακώμης προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας προκειμένου να υλοποιηθούν έργα αποκατάστασης (π.χ. δίκτυο ύδρευσης στη Μακρακώμη), όπως έγινε το 2013 με τους σεισμούς που έπληξαν περιοχές των Δήμων Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου και Αμφίκλειας-Ελάτειας.

3ον. Πρότεινε την υποβολή αιτημάτων από το Δήμο Λαμιέων και το Δήμο Μακρακώμης προς το Υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση αποφάσεων για την χορήγηση δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, όπως έγινε το 2013 με τους σεισμούς που έπληξαν περιοχές των Δήμων Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου και Αμφίκλειας-Ελάτειας.

4ον. Υποστήριξε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου διάθεσης της στρατιωτικής γέφυρας τύπου ΜΠΕΛΕΫ στην περιοχή του Οικισμού Παλιουρίου της Τοπικής Κοινότητας Καστρίου του Δήμου Μακρακώμης, έργο που είχε καθυστερήσει παρά τη γραπτή αποδοχή του σχετικού παλαιού αιτήματος του κ. Σταϊκούρα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού στις 17.01.2013 (συνημμένο έγγραφο).

Σε όλες τις συναντήσεις ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύθηκε να συμβάλλει με θέσεις στις προσπάθειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Μακρακώμης για την αποκατάσταση των ζημιών.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube