43 χρόνια Νέα Δημοκρατία | 4.10.2017

Σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφού αποκατέστησε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία.

Μία Παράταξη που, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην ιδρυτική της διακήρυξη, ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική Δικαιοσύνη.

Με αυτές τις θεμελιώδεις και διαχρονικές αξίες που ενώνουν και δεν διχάζουν, η Νέα Δημοκρατία παραμένει, επί 4 δεκαετίες, ο βασικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Διατηρεί βαθιές ρίζες στην Ελληνική κοινωνία και ερείσματα σε όλες τις κοινωνικές και οικονομικές τάξεις.

Έχει, συγκριτικά με τα άλλα πολιτικά κόμματα, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις της, την πιο επωφελή για τη χώρα συμμετοχή στη μεταπολιτευτική δημόσια ζωή.

Έχει χαράξει τους άξονες της στρατηγικής της χώρας.

Έχει υπάρξει πρωτοπόρος και αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Έχει δικαιωμένο ιδεολογικό και πολιτικό πυρήνα, αυτόν του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς.

Έχει αποδείξει, διαχρονικά, ότι μπορεί, σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα, να εστιάζει στο σημαντικό και να υπηρετεί το πρωτεύον.

Υπηρετεί, αδιαλείπτως, το πατριωτικό της καθήκον.

Και αυτό θα πράξει σύντομα, όταν θα αναλάβει και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας και θα κληθεί να σπάσει τον καταστροφικό κύκλο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής μιζέριας.

Και με την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού προγράμματος, με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, με τη δημιουργική συμβολή όλων, θα τα καταφέρει!

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube