Δήλωση για τα “λουκέτα” των επιχειρήσεων

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για τα Αποτελέσματα της Έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τα «λουκέτα» των επιχειρήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Την ώρα που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει, η πραγματική οικονομία αναστενάζει.

Το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συρρικνώνεται, η ασφυξία των επιχειρήσεων διευρύνεται, τα «λουκέτα» πολλαπλασιάζονται. Και όλα αυτά, σε συνθήκες μεγάλης ύφεσης και υψηλού πληθωρισμού.

Η Έρευνα της Ε.Σ.Ε.Ε. σχετικά με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στο χώρο του εμπορίου επιβεβαιώνει τους φόβους μας για μεγάλη συρρίκνωση της Αγοράς, διεύρυνση των ζημιών στους περισσότερους κλάδους και αύξηση των «λουκέτων» (περίπου στο 15% του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αττική).

«Λουκέτα» με δυσμενείς επιπτώσεις στην απασχόληση (από προηγούμενη έρευνα της Ε.Σ.Ε.Ε. προέκυψε ότι θα χαθούν συνολικά περί τις 100.000 θέσεις στο εμπόριο), στο εισόδημα για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, στα δημοσιονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, στη χωρική και κοινωνική συνοχή.

Απαιτείται άλλος δρόμος. Και υπάρχει.

Ο δρόμος του Στρατηγικού Σχεδίου της Ν.Δ. για την Έξοδο από την Κρίση. Ένας εναλλακτικός δρόμος, που οδηγεί σε «ενάρετο κύκλο» αειφόρου ανάπτυξης και διαρκώς βελτιούμενης κοινωνικής ευημερίας, σε αντίθεση με το «φαύλο κύκλο» της ύφεσης, που βιώνουμε σήμερα.

Δρόμο που, βέβαια, δεν είναι χωρίς θυσίες.

Δρόμο, όμως, με λιγότερες θυσίες και καλύτερες προοπτικές.

Δρόμο Ελπίδας ».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube