Δήλωση για την Αναφορά του Υπουργού Οικονομικών

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, παραποίησε την οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, είπε ότι «…η πρόταση [της Νέας Δημοκρατίας] ξεκινάει από το απίθανο ότι με αύξηση των δαπανών και με μείωση των φόρων κατά ένα μαγικό τρόπο μέχρι το τέλος του 2011 το έλλειμμα θα είχε μηδενισθεί…».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε ότι ουδέποτε η Αξιωματική Αντιπολίτευση μίλησε για αύξηση δαπανών ή για μείωση φόρων πριν την έξοδο από το «Μνημόνιο».

Και αυτό, σύμφωνα με το Σχέδιό της, δεν προβλέπεται να γίνει πριν από τα μέσα του 2012.

Μέχρι τότε δεν χρειάζονται άλλες αυξήσεις στους φόρους.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ ανέφερε ότι «…αυτή τη στιγμή, με τα ελλείμματα που αντιμετωπίζουμε και με το Μνημόνιο που έχει υπογράψει η Ελλάδα είναι απαγορευμένο να μειώσουμε τους φόρους…».

Η κατά συρροή, εκ μέρους του κ. Υπουργού, παραποίηση θέσεων της οικονομικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη ειλικρινούς αντιπαράθεσης θέσεων, από την οποία τόση ανάγκη έχει η χώρα και η οικονομία της».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube