Δήλωση για την Ανακοίνωση του ΑΕΠ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την ανακοίνωση του ΑΕΠ:

«H Ελληνική Οικονομία, δυστυχώς, συνεχίζει την αδιέξοδη πορεία της.

Βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), κατά το 3ο τρίμηνο του έτους, παρουσίασε μείωση κατά 4,5% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2009 και μείωση κατά 1,1% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για πρωτοφανή, σε ένταση και έκταση, συρρίκνωση της Ελληνικής οικονομίας, τη μεγαλύτερη από το 1975.

Για τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη, όταν ο μέσος Ευρωπαϊκός όρος του ΑΕΠ διαμορφώνεται στο 2,1%, κατά το 3ο τρίμηνο του έτους.

Για τη μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα, μαζί με τη Ρουμανία, με αρνητικό πρόσημο στο ρυθμό ανάπτυξης.

Αυτή η πτώση του ΑΕΠ σε συνδυασμό με τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία (12,2% τον Αύγουστο του 2010 από 9% τον Αύγουστο του 2009) έχει οδηγήσει την Οικονομία σε παράλυση και την κοινωνία σε απελπισία.

Τώρα, δεν θα υπενθυμίσουμε τις έγκαιρες και συνεχείς επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας για το λάθος μείγμα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

Θα υπογραμμίσουμε όμως, εναρμονισμένοι με το μήνυμα των πολιτών κατά τις εκλογές, την επιτακτική ανάγκη η Κυβέρνηση να αλλάξει, τουλάχιστον από εδώ και μπρος, αυτό το μείγμα.

Οι καιροί δεν προσφέρονται για κομματικές εμπάθειες και αυτάρεσκες και αλαζονικές συμπεριφορές».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube