Δήλωση για την Ανοδική Πορεία του Πληθωρισμού

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την ανοδική πορεία του πληθωρισμού:

 

« Τα δυσμενή αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης καθίστανται πλέον ορατά στην καθημερινότητα και στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Δυσμενή αποτελέσματα από τα συνεχή πακέτα μέτρων αύξησης της έμμεσης φορολογίας, σε μία προσπάθεια αντιστάθμισης της αποδεδειγμένης ανεπάρκειας του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, συρρικνώνοντας την οικονομική δραστηριότητα, παραλύοντας την ψυχολογία της αγοράς και εκτοξεύοντας τις πληθωριστικές πιέσεις.

 

Πληθωριστικές πιέσεις που καταδεικνύονται, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, από την ανοδική πορεία του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Εν.Δ.Τ.Κ.), ο οποίος-σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής- έφτασε το Μάιο σε ετήσια βάση στο 5,3%, που είναι το υψηλότερο της τελευταίας δεκαετίας, (ο Γεν.Δ.Τ.Κ. ανήλθε στο 5,4%) από 4,7%, 3,9% και 2,9%, που ήταν τον Απρίλιο, το Μάρτιο και το Φεβρουάριο αντίστοιχα.

 

Για ακόμα μία φορά, οι εξελίξεις των μεγεθών επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, για άμεση αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής, το οποίο συρρικνώνει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Επιβεβαιώνουν- σε ένα νέο περιβάλλον διαρροών για νέα ασφυκτικά μέτρα- την ανάγκη άμεσης λήψης και προώθησης πρωτοβουλιών για την τόνωση της αγοράς και την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία διογκώνεται.

Όμως, οι μέχρι σήμερα επιλογές του οικονομικού επιτελείου καταδεικνύουν τη λανθασμένη πορεία της κυβερνητικής πολιτικής».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube