Δήλωση για την εκτόξευση του πληθωρισμού τον Απρίλιο

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την εκτόξευση του πληθωρισμού τον Απρίλιο:

« Τα απανωτά πακέτα μέτρων αύξησης της φορολογίας, και κυρίως της έμμεσης φορολογίας, έχουν επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, καθώς, σε συνδυασμό με την περιοριστική εισοδηματική πολιτική, «ροκανίζουν» τα εισοδήματα, «στεγνώνουν» την αγορά, διογκώνουν την ανεργία, παραλύουν την ψυχολογία της κοινωνίας και ενισχύουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

Πληθωριστικές πιέσεις που επιβεβαιώνονται από την πορεία του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Εν.Δ.Τ.Κ.), ο οποίος, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, εκτοξεύθηκε τον Απρίλιο σε ετήσια βάση στο 4,7% (ο Γεν.Δ.Τ.Κ. ανήλθε στο 4,8%) από 3,9% και 2,9%, που ήταν το Μάρτιο και το Φεβρουάριο αντίστοιχα.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις μας για το εφαρμοζόμενο μείγμα οικονομικής πολιτικής, χωρίς ακόμα καν να έχουν υλοποιηθεί τα μέτρα που απορρέουν από τη συμμετοχή μας στο μηχανισμό στήριξης. Δέσμη μέτρων που συρρικνώνει καθοριστικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών ».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube