Δήλωση για την επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει -και το έχει υποστηρίξει από τον Ιούλιο- ότι απαιτείται η αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και η επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Και αυτό διότι η χώρα, για να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος της, χρειάζεται ικανοποιητικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και δημοσιονομικά πλεονάσματα.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης, σε πρόσφατο άρθρο του στο ένθετο της “Καθημερινής” “Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2011”, υποστηρίζει ότι “πολύ σύντομα πρέπει να έχουμε ένα πραγματικά πλεονασματικό προϋπολογισμό και ένα θετικό αναπτυξιακό πρόσημο. Και τα δύο είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να πιάσουν τόπο οι θυσίες που γίνονται και να δημιουργηθεί ελπίδα μέσα από την ανάπτυξη για ευημερία και θέσεις εργασίας”.

Είναι θετικό το γεγονός ότι μέλη της Κυβέρνησης, όπως πρόσφατα και ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το συμψηφισμό ΦΠΑ, αρχίζουν να ασπάζονται προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, για την έξοδο από την κρίση.

Δυστυχώς, όμως, για τη χώρα, μεταξύ αυτών, δεν είναι ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube