Δήλωση για την κατάσταση στον κατασκευαστικό και τον οικοδομικό κλάδο

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στα τελευταία στοιχεία για τον κατασκευαστικό και οικοδομικό κλάδο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

« Τα στοιχεία για τον Κατασκευαστικό και Οικοδομικό Κλάδο που παρουσιάστηκαν χθες (Δευτέρα, 19.04.2010) στην Ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) τόσο για την απώλεια θέσεων εργασίας (40.000 θέσεις) όσο και για τη σημαντική συρρίκνωση της δραστηριότητας στους εν λόγω τομείς (η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε το Δεκέμβριο κατά 22,6% και τη διετία 2008 – 2009 η συμβολή του κατασκευαστικού κλάδου στο ΑΕΠ υποχωρεί στο 4,6%) επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες και ενστάσεις που είχαμε διατυπώσει, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ενστάσεις για τα μέτρα φοροεπιδρομής της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ανησυχίες για τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων στη μεσαία και τη μικρομεσαία ιδιοκτησία, τα οποία οδηγούν σε μείωση των συναλλαγών, αποθάρρυνση της επένδυσης στα ακίνητα, μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Ανησυχίες τις οποίες επανέλαβε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, πολύ πρόσφατα, κατά τη Συζήτηση του Φορολογικού Νομοσχεδίου.

Ανησυχίες για τις συνέπειες της απουσίας πολιτικών της Κυβέρνησης για τη στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου και την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας. Δραστηριότητας που παράγει θέσεις απασχόλησης (17% της συνολικής απασχόλησης), εισοδήματα (15% του ΑΕΠ), τζίρους, φορολογικά έσοδα, και από την οποία ζουν μέχρι και 150 επαγγέλματα της Οικονομίας μας.

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, επανερχόμαστε και ζητούμε από την Κυβέρνηση, έστω και αργά, αλλά άμεσα, να προωθήσει μέτρα για την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας, ορισμένα από τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα 23 μέτρα «ανάσες» της Ν.Δ. για την τόνωση της αγοράς ».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube