Δήλωση για την Πορεία της Ελληνικής Οικονομίας

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη δημοσιοποίηση της Μηνιαίας Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση και τις Προοπτικές στον Κοινωνικό Τομέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση,:

 «Σύμφωνα με την Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Οικονομίας εκτιμάται στο +1,7% το 2011, με την Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης με αρνητικό πρόσημο.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην απασχόληση, η Επιτροπή εκτιμά ότι η ανεργία θα παραμείνει υψηλή, για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα, σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η χώρα, συνεπώς, βαδίζει σε 3η συνεχόμενη χρονιά ύφεσης, με υψηλό πληθωρισμό (τον υψηλότερο στην Ευρώπη, στο +5,3% διαμορφώθηκε ο εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάϊο όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 1,6%) και με αυξανόμενη ανεργία.

Εκρηκτικός συνδυασμός που δεν αντιμετωπίζεται με τα άδικα, αμφιβόλου οικονομικής αποτελεσματικότητας και ελλιπή μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά με την υιοθέτηση ενός κατάλληλου και ισορροπημένου μίγματος εφαρμόσιμων πολιτικών επιλογών. Ενός μίγματος που θα περιλαμβάνει και αντισταθμιστικά μέτρα χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους, που θα στοχεύει στην αντιμετώπιση του ελλείμματος, είτε αυτό οφείλεται σε διαρθρωτικές αδυναμίες, είτε στην ύφεση».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube