Δήλωση για την Πορεία της Οικονομίας

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας.

Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, η κατανάλωση μειώνεται, η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώνεται, η οικοδομική δραστηριότητα ελαχιστοποιείται, η ανεργία διογκώνεται, τα δημόσια έσοδα καταρρέουν, οι δημόσιες επενδύσεις εκμηδενίζονται, ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στα ύψη, η ύφεση βαθαίνει.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 3,5 % το β΄ τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Ενώ, μειώθηκε και κατά 1,5 % σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα στοιχεία αυτά υπερβαίνουν και τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών και αποτελούν τις μεγαλύτερες μειώσεις από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

Είναι σαφές ότι απαιτείται αλλαγή πορείας. Ότι χρειάζεται άλλος, εναλλακτικός, δρόμος. Ο δρόμος της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, και όχι ο μονόδρομος του Μνημονίου ή ο «τέταρτος δρόμος» του Πρωθυπουργού του Μνημονίου».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube