Δήλωση για την Πτώση της Οικοδομικής Δραστηριότητας

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για την Πορεία της Οικοδομικής Δραστηριότητας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

 «Τα πρόσφατα στοιχεία για την πορεία της Οικοδομικής Δραστηριότητας καταδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός και οικοδομικός κλάδος στη χώρα μας.

 Πιο συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο του 2010 ο όγκος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας μειώθηκε κατά 45%, ενώ ο αριθμός των οικοδομικών αδειών κατοικιών έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2009 (περιορίστηκε στις 3.465 άδειες).

 Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την κριτική μας ότι το μίγμα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πλήττει βαρύτατα τον κλάδο.

 Η Κυβέρνηση οφείλει, έστω και με καθυστέρηση, ακόμη και σήμερα, να εμπλουτίσει το μίγμα της πολιτικής της με μέτρα τόνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας.

 Μέτρα αναγκαία, κάποια από τα οποία ως Ν.Δ. έχουμε εγκαίρως προτείνει στην Κυβέρνηση, για την ενίσχυση ενός κλάδου που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, παράγει εισοδήματα, τζίρους, φορολογικά έσοδα, και από τον οποίο ζουν μέχρι και 150 επαγγέλματα της Οικονομίας μας.»

Αριθμός Οικοδομικών Αδειών Κατοικιών
2009 2010
Σεπ. Οκτ. Νοε. Δεκ. Ιαν. Φεβ.
4.981 4.946 5.071 5.744 4.329 3.465

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube