Δήλωση για το Δείκτη Οικονομικού Κλίματος

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το «Δείκτη Οικονομικού Κλίματος»:

 

« Η δύσκολη κατάσταση της Οικονομίας, λόγω των εγχώριων μακροχρόνιων διαρθρωτικών και διαχειριστικών αδυναμιών και των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης, έχει επιδεινωθεί ραγδαία το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των πράξεων και των παραλείψεων της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η ευθύνη της είναι αντικειμενική και ξεκάθαρη.

Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αφού επί επτά μήνες διαχειρίστηκε, με επικοινωνιακή λογική, το πρόβλημα ελλείμματος της Ελληνικής Οικονομίας (πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες είδαν τα ελλείμματά τους, κατά μέσο όρο, να εκτοξεύονται από το 0,8% του Α.Ε.Π. το 2007 στο 6,8% του Α.Ε.Π. το 2009), οδήγησε τη χώρα σε οξύτατη κρίση δανεισμού.

Κρίση που παρέλυσε την ψυχολογία της κοινωνίας και έσπειρε τον πανικό.

Αυτή η κατάσταση αποτυπώνεται για 6ο συνεχόμενο μήνα στην πτώση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στη χώρα μας, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι, τον Απρίλιο, η επίδοση της Ελλάδας ανέρχεται στο 69,1 και συνεχίζει την πτωτική πορεία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009. Ο αντίστοιχος δείκτης για την Ευρωπαϊκή Ένωση φτάνει το 101,9 (για πρώτη φορά τα τελευταία 2 χρόνια), ενώ η απόκλιση της Ευρώπης από την Ελλάδα προσεγγίζει τις 33 μονάδες (!!).

Η Ν.Δ., και στη νέα φάση που εισήλθε η ώρα μας, με αίσθημα κοινωνικής και εθνικής ευθύνης, θα συνδράμει ώστε να μετριασθούν, κατά το δυνατόν, οι επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία (περιορισμός της έξαρσης της ανεργίας και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής), να επισπευσθεί η χρονική διάρκεια της δοκιμασίας και να εξέλθουμε από το μηχανισμό στήριξης όσο γίνεται πιο σύντομα, και να σπάσουμε το «φαύλο κύκλο» της ύφεσης όσο γίνεται πιο γρήγορα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάταξης της Οικονομίας.

Γιατί Οικονομία χωρίς ψυχολογία δεν γίνεται…».   

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube