Δήλωση για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου:

 

«Σε ακόμη μία περίπτωση η πραγματική Οικονομία φαίνεται να μην «υπακούει» στις επιθυμίες του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης.

Ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε, το Δεκέμβριο, στο 5,2%, και διαμορφώθηκε σε υψηλότερο, έναντι του προηγούμενου μήνα, επίπεδο (ήταν στο 4,9%), διαψεύδοντας έτσι τις εκτιμήσεις του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στα μέσα Νοεβρίου, ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων τους επόμενους μήνες (κατά 2-3 ποσοστιαίες μονάδες).

Αντίθετα, οι υφεσιακές και πληθωριστικές πιέσεις, απόρροια της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, παραμένουν και εντείνονται.

Η χώρα αντιμετωπίζει τη βαθύτερη ύφεση και έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη.

Ύφεση και πληθωρισμό που οδηγούν σε συρρίκνωση το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών, επιδεινώνουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, καθηλώνουν την οικονομική δραστηριότητα και παραλύουν την ψυχολογία της αγοράς».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube