Δήλωση σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται για αλλαγή της Συμφωνίας του Ιουλίου, με μεγαλύτερο “κούρεμα” για το ελληνικό χρέος

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συζήτηση που γίνεται, σήμερα, για αλλαγή της Συμφωνίας του Ιουλίου, με μεγαλύτερο κούρεμα για το ελληνικό χρέος, δείχνει τα εξής:

  • Πρώτον, ότι η Συμφωνία του Ιουλίου, παρά τα θετικά στοιχεία της, είχε και προβλήματα, όπως ακριβώς είχαμε επισημάνει και τότε. Σίγουρα δεν έβαλε «πάτο στο βαρέλι»…
  • Δεύτερον, η αναθεώρησή της έχει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα: κυρίως το πώς θα επανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες, ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην Ελληνική Οικονομία. Και πώς θα επανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μην πληγούν ακόμα περισσότερο οι συνταξιούχοι.

Η αποκατάσταση της ρευστότητας της Οικονομίας είναι απαραίτητη για να υπάρξει Ανάκαμψη.

Και η σωτηρία των ταμείων είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Και τα δύο – Ανάκαμψη και Κοινωνική Συνοχή – είναι απαραίτητα για να βγούμε από την κρίση.

Και πάνω απ’ όλα, χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης της Οικονομικής Πολιτικής, ώστε να υπάρξει προτεραιότητα στην Ανάκαμψη.

Χωρίς αυτήν, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός θα συνεχίζεται, παρά τις θυσίες. Και κάθε τόσο θα χρειάζονται νέες θυσίες, που κι αυτές δεν θα αρκούν.

Πάνω απ’ όλα, χρειαζόμαστε οριστική λύση στο πρόβλημα.

Κι όχι συνεχή μέτρα φορολόγησης ή οριζόντιων περικοπών, που δεν αποδίδουν και το επιτείνουν…».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube