Δήλωση σχετικά με την δημοσιοποίηση του ρυθμού μεγέθυνσης της Ελληνικής Οικονομίας το 1ο τρίμηνο του 2011

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την δημοσιοποίηση του ρυθμού μεγέθυνσης της Ελληνικής Οικονομίας το 1ο τρίμηνο του 2011:

«Προκαλούν τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού οι κυβερνητικές θριαμβολογίες για δήθεν ανάκαμψη της Οικονομίας.

Η ύφεση παραμένει βαθιά και διαμορφώθηκε στο 4,8% το 1ο τρίμηνο του έτους, η χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα τη μόνη, πλέον, Ευρωπαϊκή χώρα (οριακά και η Πορτογαλία) με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η δε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 οφείλεται στη βαθύτατη ύφεση του περυσινού τριμήνου, η οποία μάλιστα και αναθεωρήθηκε επί το δυσμενέστερο (και διαμορφώθηκε στο 7,4% από 6,6% που είχε επισήμως ανακοινωθεί).

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ΚΕΠΕ (19 Απριλίου), η ύφεση αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,1% το 2011 (από πρόβλεψη Ιανουαρίου για 3,5% και εκτίμηση της Κυβέρνησης για 3%).

Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν και καθιστούν επιβεβλημένη την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Επανεκκίνηση η οποία θα στηρίζεται στις προτάσεις που με ρεαλισμό, τόλμη και υπευθυνότητα, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς χθες στο Ζάππειο». 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube