Δήλωση σχετικά με την κατάσταση στην πραγματική οικονομία

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την κατάσταση στην πραγματική οικονομία:

«Η Κυβέρνηση, με την φορολογική της πολιτική και με την πρακτική του «δεν πληρώνω», τιμωρεί την επιχειρηματικότητα, αυξάνει τα «λουκέτα» στην αγορά και συντελεί στη διόγκωση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα:

  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους, τον Ιανουάριο, ανήλθαν στα 4,6 δισ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο εσωτερικό χρέος, κηρύσσοντας ουσιαστικά μια «άτυπη» στάση πληρωμών προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.
  • Η έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων έχει μονιμοποιηθεί και επηρεάζει τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων σε περίοδο μειωμένων κερδών και περιορισμένης ρευστότητας. Αυτή διαμορφώθηκε στα 800 εκατ. ευρώ το 2010, και αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ το 2011, παρά τη μειωμένη περυσινή, έναντι του 2009, κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι, για πρώτη φορά στην ιστορία του Χρηματιστηρίου, οι ζημιογόνες επιχειρήσεις να είναι περισσότερες από τις κερδοφόρες.

Μάλιστα, 265 εισηγμένες εταιρείες εμφάνισαν ζημίες ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ το 2010, έναντι κερδών ύψους 3,7 δισ. ευρώ το 2009.

Η επίτευξη, όμως, βιώσιμης ανάπτυξης προϋποθέτει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Δυστυχώς όμως, η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της πολιτικής της και στις ιδεολογικές της καταβολές, πράττει ακριβώς το αντίθετο».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube