Δήλωση σχετικά με την επιστολή Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας για την αναγκαιότητα λήψης ενισχυτικών μέτρων στήριξης της ανάπτυξης και άμβλυνσης των συνεπειών συρρίκνωσης του ΑΕΠ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, έγκαιρα, από τον Ιανουάριο του 2010, κατέθεσε ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση.

Προτάσεις για την ανάκαμψη της Οικονομίας, μηδενικού ή ελαχίστου δημοσιονομικού κόστους.

Προτάσεις οι οποίες αφού αρχικά αγνοήθηκαν από την Κυβέρνηση, στη συνέχεια διαστρεβλώθηκαν, αλλά σήμερα αρχίζουν να προβάλλονται ως αναγκαίες από συναδέλφους Βουλευτές ΠΑΣΟΚ.

Όπως είναι οι κ.κ. Καρτάλης και Φλωρίδης.

Συνάδελφοι οι οποίοι επισημαίνουν την ανάγκη «να εξεταστούν ενισχυτικά μέτρα για να στηριχθεί η ανάπτυξη και για να αμβλυνθούν οι συνέπειες από τη συρρίκνωση του ΑΕΠ».

Και προτείνουν, μεταξύ άλλων «την αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής στο μέγιστο επιτρεπόμενο όριο (85%), με ταυτόχρονη μείωση της εθνικής συμμετοχής (στο 15%)».

Πρόταση αντίστοιχη αυτής που κατέθεσε πριν 1 χρόνο η Νέα Δημοκρατία, και περιλαμβάνεται στα 23 μέτρα για την τόνωση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ύφεσης.

Πρόταση που πρέπει, μεταξύ άλλων, άμεσα να υλοποιήσει η Ελληνική Κυβέρνηση».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube