Δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου για “επιστροφή του επιπέδου ζωής στα δεδομένα του 2004”

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου:

«Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος υποστήριξε χθες ότι «το επίπεδο ζωής γυρίζει πίσω στα δεδομένα του 2004».

Η θέση αυτή αποτελεί ελλειμματική προσέγγιση της πραγματικότητας.

Για τους κάτωθι λόγους:

1ον. Πράγματι, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), σε τριμηνιαία βάση, έχει ήδη επιστρέψει στα επίπεδα εκείνης της χρονιάς. Όμως, με τα επιπλέον συσταλτικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για την περίοδο 2011-2015, το ΑΕΠ αναμένεται να υποχωρήσει σε επίπεδα προηγούμενων χρόνων.

2ον. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, καλύτερος δείκτης εκτίμησης της οικονομικής ευημερίας, έχει ήδη πέσει στο επίπεδο του 2001. Εκτιμάται μάλιστα ότι θα υποχωρεί ακόμη περισσότερο εφέτος.

3ον. Η ανεργία επιδεινώνεται συνεχώς και βρίσκεται ήδη σε επίπεδα πολλών δεκαετιών πίσω. Μάλιστα, οι οικονομικά μη-ενεργοί πολίτες είναι πλέον περισσότεροι από τους απασχολούμενους!!!

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο κ. Υπουργός δεν ανέφερε τίποτα για την εξέλιξη του δείκτη τιμών καταναλωτή, τη φορολογική επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τη διανομή του εισοδήματος και του πλούτου.

Τελικά, την «ψευδαίσθηση» δεν την έχει η κοινωνία, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Υπουργός, αλλά η Κυβέρνησή του.

Κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Πραγματικότητα που βιώνει σκληρά η Ελληνική κοινωνία».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube