Δήλωση σχετικά με το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας:

 

«Το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δημιουργεί προβληματισμούς και εγείρει ερωτήματα. Προβληματισμούς και ερωτήματα σχετικά με πιθανές δυσλειτουργίες της ΕΛ.ΣΤΑΤ., όπως είναι:

  • Η μη έκδοση, ακόμα, από την Αρχή, του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης, αλλά και του Κανονισμού Στατιστικών Υποχρεώσεων, ενώ παράλληλα διαρκώς εκδίδονται νέα στατιστικά στοιχεία.
  • Οι ενδείξεις για ενδεχόμενη μεταβολή του νομοθετικού πλαισίου της λειτουργίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ. προς ένα απολύτως συγκεντρωτικό πρότυπο.
  • Η μη μέριμνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. να προβεί στις απαραίτητες διευκρινίσεις και ανακοινώσεις, ούτως ώστε να μην δίνεται πρόσφορο έδαφος σε πρόωρες αλλά και ενδεχομένως επιζήμιες φημολογίες, εικασίες και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις.
  • Η απουσία παρουσίασης και ελέγχου των στατιστικών στοιχείων από όλα τα μέλη του συλλογικού οργάνου της Αρχής πριν την επίσημη παροχή των στοιχείων αυτών από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Απαιτούνται, συνεπώς, απαντήσεις και διευκρινίσεις από τους αρμόδιους φορείς στις ανησυχίες και στους προβληματισμούς του Συλλόγου για τη λειτουργία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Απαιτούνται, λοιπόν, απαντήσεις άμεσα και όχι μετά την 15η Νοεμβρίου».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube