Δήλωση τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις των νοικοκυριών

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις των νοικοκυριών:

 

«Το 2011 έκανε ποδαρικό με νέες επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά.

Η αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13%, η 3η αύξηση από τις αρχές του 2010, οδηγεί σε δυσβάσταχτες για τους καταναλωτές αυξήσεις σε τιμές ευρείας κλίμακας προϊόντων και υπηρεσιών. Στις τιμές τροφίμων, στα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, στα κόμιστρα ταξί, στις τιμές στον τομέα της ψυχαγωγίας και της εστίασης, στα τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και φυσικού αερίου.

Ήδη, από την Πρωτοχρονιά, αυξήθηκαν τα εισιτήρια του ΟΣΕ, ενώ από σήμερα αυξήθηκαν και τα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Ενώ, νέες αντικειμενικές αξίες ισχύουν για πλήθος ακινήτων με σημαντική φορολογική επιβάρυνση σε κληρονομιές, γονικές παροχές, δωρεές, μεταβιβάσεις και φόρο ακίνητης περιουσίας.

Αυτές οι νέες επιβαρύνσεις, σε συνδυασμό με την σφικτή εισοδηματική πολιτική και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, οδηγούν σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όλα αυτά χωρίς να βλέπουν “φως στο τούνελ”.

Οι επιβαρύνσεις αυτές έχουν, όμως, και αβέβαιο αποτέλεσμα, όπως καταδεικνύουν οι εφετινές αποκλίσεις για τα δημόσια έσοδα από τους στόχους του Προϋπολογισμού.

Και αυτό γιατί η ακολουθούμενη πολιτική αποδεικνύεται δημοσιονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και αναπτυξιακά αναιμική.

Καθίσταται, συνεπώς, επιτακτική η αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής.

Αναγκαία αλλαγή για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube