Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών στη fmvoice.gr | 15.4.2020

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην εφημερίδα FM VOICE

 

«Η Κυβέρνηση, από την αρχή της παρούσας κρίσης, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι διαθέτει και υλοποιεί ένα σοβαρό, συνεκτικό και δυναμικό σχέδιο αντιμετώπισης του κορονοϊού και των οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωσή του. Σχέδιο το οποίο απλώνει «δίχτυ προστασίας» σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας, στηρίζοντας την κοινωνία και την οικονομία με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και αίσθημα δικαίου.

 

Οι αποφάσεις μας διέπονται από την πάγια αρχή ότι ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Γι’ αυτό, το Υπουργείο Οικονομικών ακολουθεί τις, ορθές, επιλογές της Κυβέρνησης στον τομέα της υγείας, με βάση τις συστάσεις των ειδικών. Παράλληλα, επειδή κανείς, διεθνώς, δεν γνωρίζει ακριβώς ούτε μπορεί να προβλέψει την έκταση του προβλήματος, ρίχνουμε διαρκώς περισσότερα όπλα στη μάχη, αλλά κρατάμε και καύσιμα για την επόμενη μέρα, σεβόμενοι τις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια.

 

Ανάλογα με τις εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εφόσον χρειαστεί, το υφιστάμενο «δίχτυ προστασίας» θα επεκταθεί χρονικά και στον επόμενο μήνα. Επίσης, βρισκόμαστε σε μόνιμη ανοιχτή γραμμή με την κοινωνία και πράττουμε καθημερινά το βέλτιστο δυνατό, ώστε να καλυφθούν και ειδικές περιπτώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, που δεν ήταν εξαρχής εφικτό να εντοπιστούν και να συμπεριληφθούν στην εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη άσκηση που κάνουμε. Μια άσκηση που αφορά, δυνητικά, 1,7 εκατομμύρια μισθωτούς, 800.000 επιχειρήσεις και 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Από την πλευρά μας, αξιοποιούμε ήδη και θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα και πόρους, εγχώριους και ευρωπαϊκούς, για να ξεπεράσει η ελληνική κοινωνία τη μεγάλη αυτή δοκιμασία. Και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε! Με ενότητα, αλληλεγγύη και το κόστος μοιρασμένο δίκαια!».

YPOIK_FMV

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube