Δήλωσεις για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αναδίπλωση της κυβέρνησης σε βασικές πτυχές της εισοδηματικής πολιτικής και η ακύρωση των σχετικών δεσμεύσεών της, προεκλογικών και μετεκλογικών, επιβεβαιώνουν το σύνδρομο των κυβερνητικών παλινωδιών στην ασκούμενη οικονομική πολιτική.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις οδηγούν σε σημαντική μείωση των πραγματικών αποδοχών των εργαζομένων, χωρίς να λαμβάνουν καμία ειδική μέριμνα για τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις.

Το άθροισμα των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τη φορολόγηση των καυσίμων και την εισοδηματική πολιτική δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, που θα στεγνώσει την αγορά και θα οδηγήσει σε μεγάλη αφαίμαξη εισοδήματος, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Αυτή η αδικία θα γιγαντωθεί και θα οδηγήσει σε αδιέξοδα, αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε αυτό που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζει ως “αναπτυξιακές ανάσες” για την τόνωση της οικονομίας».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube