Δηλώσεις στην εκπομπή της ΝΕΤ «Επισημάνσεις»

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ 105,8 στην εκπομπή Επισημάνσεις και τη δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Εκεί που θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση πράττει και έχει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, εμείς θα συναινέσουμε, αντίθετα με ότι έκανε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση το ΠΑ.ΣΟ.Κ, στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι τρείς άξονες στους οποίους οφείλει να κινηθεί η νέα Κυβέρνηση είναι:

α) να δωθεί έμφαση στη μείωση των δαπανών, εκεί που είναι σπατάλες, όχι όμως στις δαπάνες που έχουν θετικό πολλαπλασιαστή,

β) να ληφθούν μόνιμα μέτρα και όχι μέτρα που θα διαρκέσουν για μια χρήση,

γ) να δωθεί έμφαση στις νέες πηγές ανάπτυξης, δηλαδή επένδυση στη γνώση, καινοτομία, έρευνα και την επιχειρηματικότητα.

Σε τέτοια μέτρα, τα οποία θεωρούμε ότι βοηθούν για την ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας, εμείς θα είμαστε πλάι στην Κυβέρνηση.

Όμως, από την άλλη θα κάνουμε και μια σκληρή αντιπολίτευση όταν βλέπουμε ότι ο πολιτικός λόγος της Κυβέρνησης είναι εγκλωβισμένος σε αντιφάσεις, και σε δήθεν καινοτόμες συμμετοχικές διαδικασίες. Όταν απουσιάζει η τόλμη και η αποφασιστικότητα.»

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube