Δωρεά τριών πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ στο ΕΣΥ από το ΤΧΣ | 13.4.2020

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

 

Δελτίο Τύπου – Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τη δωρεά τριών πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ στο ΕΣΥ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

 

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχειστην κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, προσφέροντας άμεσα τρεις υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες θέσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στις οποίες περιλαμβάνονται κλίνες, αναπνευστήρες, ισάριθμα monitors και λοιπός εξοπλισμός, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η δωρεά αυτή αποτελεί μια αξιέπαινη πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, και στη χώρα μας, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Για την υπέρβαση της κρίσης αυτής με το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος, το Κράτος έχει επιστρατεύσει, ως όφειλε, όλα τα διαθέσιμα μέσα και πόρους. Ωστόσο, κάθε συνεισφορά στον αγώνα της πολιτείας, των γιατρών, των νοσηλευτών και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύτιμη.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ενθαρρύνω κάθε φορέα και επιχείρηση να συνδράμει,στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στη μεγάλη κοινή μάχη κατά της νόσου και των συνεπειών της. Η ενότητα, η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη είναι τα μεγαλύτερα όπλα μας απέναντι στην πανδημία».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube