Ερώτηση Χρ. Σταϊκούρα για Επικείμενη Απώλεια Εξισωτικής Αποζημίωσης | 27.9.2018

Δελτίο Τύπου

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε την υπ’ αρίθμ. 1884/26.09.2018

Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με τη νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Ερώτηση

προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αθήνα, 26.09.2018

Θέμα: Νέα Οριοθέτηση Περιοχών με Φυσικούς Περιορισμούς – Απώλεια εξισωτικής αποζημίωσης.

Με βάση το σχέδιο νόμου προς διαβούλευση που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο: «Νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών», για πολλές τοπικές κοινότητες (και) της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, αν και παρουσιάζουν ιδιαίτερα μορφολογικά και κλιματικά χαρακτηριστικά (ενδεικτικά αναφέρονται οι Τοπικές Κοινότητες Άγιος Στέφανος, Παναγιά, Περιβόλι και Πετρωτό του Δήμου Δομοκού), διακόπτεται η ένταξή τους στις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, με αποτέλεσμα οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι των περιοχών αυτών, που έως σήμερα ελάμβαναν την εξισωτική αποζημίωση, να βρεθούν εκτός συστήματος.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις αναφερόμενες περιοχές, η αποξηραμένη λίμνη Ξυνιάδας, πέρα από την καθίζηση που έχει υποστεί, αποτελεί πλέον και παράγοντα εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία οδηγούν σε σημαντική μείωση της παραγωγής, και σε σημαντική απώλεια εισοδήματος των αγροτών της περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

 

Σκοπεύει να λάβει υπόψη του το ΥΠΑΑΤ τις μορφολογικές και κλιματικές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν ορισμένες αγροτικές περιοχές, όπως αυτή που αναφέρεται ανωτέρω;

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube