Καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας, οι εργαζόμενοί του διαμαρτύρονται διότι δεν τους έχουν καταβληθεί οφειλόμενα ποσά από την εργασία τους. Συγκεκριμένα, στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας οφείλονται τα λεγόμενα «εκτός έδρας», που δικαιούνται από τον Οκτώβριο του 2009. Επιπλέον, δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα από τις υπερωρίες, τις αργίες και τις Κυριακές που εργάστηκαν από τον Μάρτιο του 2010 και μετά. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις τους, δεν τους έχει γίνει γνωστό το πότε θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων τους. Για το λόγο αυτό, δηλώνουν αποφασισμένοι να προβούν ακόμη και σε επίσχεση εργασίας κατά τον τρέχοντα μήνα.

Είναι προφανές ότι ένα μεγάλο μέρος των ασθενών στο Νομό Φθιώτιδας, που σήμερα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα σε περίπτωση επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, αφού όπως αξιολογείται από την υπηρεσία, είναι αδύνατο να καλυφθούν όλα τα περιστατικά μόνο από το προσωπικό ασφαλείας.

 

Κατόπιν τούτων,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

η κ. Υπουργός:

 

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας; Υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube